Nog meer (w)eten?

De leukste manier is natuurlijk van mens tot mens bij ons in de winkel. En stel we horen dezelfde vragen wel heel vaak gesteld worden, dan plaatsen we het antwoord hier of dadelijk in de Liek App.

Hoe gaat Liek om met verpakkingsmateriaal/plasticgebruik?


We willen bewust minder plastic gebruiken. Neem dus gerust je eigen bakje mee als je bijvoorbeeld losse producten uit de versmarkt wilt kopen. Sterker nog, we juichen het toe! Verder gebruiken we alleen verpakkingen waar goed over is nagedacht en zo duurzaam mogelijk zijn.
Hieronder een overzicht in welke afvalstromen onze verpakkingen in terecht moeten komen.

Bruine Suikkerriet schalen (salades) => groene kliko
Deksels 100% recyclebaar - PMD
Groentenzakken papier - oud papier
Groentenzakken compostable - kliko
Soepbeker (bloemetjes) - oud papier
dressing bakjes (Greenware) compostables - groene kliko
Glas - glasbak of statiegeld
Quiche / gebaksdoos - oud papier en venster bij PMD 

Als ik wil komen eten moet ik dan reserveren? 

Hoe gek we ook zijn op spontaniteit het is wel fijn als je van te voren reserveert. Reserveren kun je hier of bel ons op 040-2095030. Spontaan langskomen mag altijd, maar zeker van een tafeltje ben je dan niet.

Is Liek toegankelijk voor rolstoelen?

Jazeker! Wij denken bewust aan iedereen en hebben Liek zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Helaas zijn winkelwagens of mandjes op dit moment verplicht en dat kan wat lastiger zijn met een rolstoel. Wij helpen je dan graag.

Ik heb last van bepaalde allergieen, houden jullie daar rekening mee?

Uiteraard. Op de menukaart vermelden we per gerecht welke allergenen in welk gerecht zitten. Of je laat ons weten waar de keuken rekening mee moet houden. Wees verzekerd dat we daar strikt mee omgaan. Ook onze producten in de vers(super)markt zijn voorzien van allergenen-informatie.

Helaas, helaas, ik heb een klacht. Waar of bij wie kan ik die kwijt?

Het liefst staan we je persoonlijk te woord, zodat we direct en samen een passende oplossing voor je kunnen vinden. En anders zijn wij ook bereikbaar via hallo@bijliek.nl of telefonisch via 040-2095030.

Ik wil graag mijn aankoop retourneren of ruilen voor iets anders. Kan dat eigenlijk?

Dat kan zeker. Non-food artikelen breng je op vertoon van de bon binnen 14 dagen retour. Geen probleem. We kunnen jouw aankoop overigens alleen in ontvangst nemen als het in de originele verpakking zit. Maar dat spreekt voor zich.

Werken jullie met statiegeld?

Wij werken bij Liek inderdaad met statiegeldverpakkingen. Dat geldt voor de afhaalmaaltijden, soepen en salades, sapjes en smoothies, en de koffie-to-go bekers. Wat je ook kunt doen is in de winkel een van onze duurzame verpakkingen kopen en deze laten afvullen.

Het liefst werken we zonder verpakkingen, maar dat gaat helaas niet altijd. Ga er daarom maar vanuit dat wij een verpakking aanbieden die wat betreft duurzaamheid de beste optie is (uit een groot aanbod van slechte opties).

Kan ik veilig en met inachtneming van alle corona maatregelen naar Liek?

Dat kan zeker. Wij gaan er wel vanuit dat je thuis blijft als je niet fit bent. Heb je geen koorts of verkoudheidsklachten (meer), dan zien we je natuurlijk graag! In de versmarkt kun je je handen desinfecteren en desgewenst je boodschappen kar schoonmaken.

Ik wil heel graag bij Liek werken.

Supertof dat je zo enthousiast over ons bent. Als wij vacatures hebben dan vind je deze op onze website. Of we zetten ze op Instagram. Maar mocht je bij Liek dé ultieme plek zien voor jouw droombaan,stuur ons dan gerust een motivatie en cv. Dat kan naar hallo@bijliek.nl. En nogmaals, supertof!

Hoe kan ik jullie volgen? (Bijvoorbeeld omdat je helemaal blij wordt van onze boodschap.)

Leuk dat je ons wilt volgen! Je kunt natuurlijk onze websiteregelmatig checken of je volgt onze Instagram en Facebook-accounts. Of je doet het allemaal. Worden wij blij van. ;-)

Check facebook: https://www.facebook.com/lekkerbijliek/
Check instagram: https://www.instagram.com/bij_liek/

Ik denk dat mijn producten perfect passen in de vers(super)markt van Liek; kan ik via jullie winkel verkopen?

Wij zijn altijd op zoek naar leuke, lekkere en duurzame producten. Dus we zijn zeker benieuwd wat je hebt! Stuur je aanbod eerst even naar hallo@bijliek.nl, komen wij er zo snel mogelijk bij je op terug.

Wat zijn de openingstijden?

Onze huidige openingstijden kan je vinden in de footer van onze site. Even naar beneden scrollen dus.

Is Liek makkelijk bereikbaar?

De trein is fijn. De fiets kost niets. En kom je te voet dan krijg je een extra vriendelijke groet. Bij Liek kun je gratis parkeren. Let wel, Stratum is een gezellige wijk. Dus wellicht dat het druk is als je komt. Maar er zijn voldoende mogelijkheden in de wijk rondom Liek.

Check hier het OV

Wat is bij Liek allemaal van A naar A

In elke stap die we zetten, streven we naar 100% circulair. Dus van A terug naar A. Van afvalberg naar afvalhoopje. Dat doen we samen met onze leveranciers in de korte keten. Wij denken goed na over elke stap die we als winkel en restaurant zetten. Onze reststromen zien er als volgt uit:

Papier wordt volledig gerecycled.
Plastic vermijden we waar dat kan. Overigens is steeds meer plastic gemaakt van gerecycled plastic.
Koffiedrab zetten we in voor verschillende doeleinden.
Plastic dopjes gaan naar een goed doel en worden ingezet voor sociale projecten.
Gegaarde voedselresten (swill) worden verwerkt tot meststof en biogas.
Frituurvet wordt biodiesel (en soms gebruikt voor de productie van zeep- en cosmeticaproducten).
Overgebleven niet-verpakte voeding wordt niet verspild. Het meeste zetten we op een verrassende manier in voor ons restaurant. Blijft er toch iets over, dan nemen onze boeren het graag mee voor compost of voer.
Oud glas wordt nieuw glas.

Recycle mee met Liek

Elk stapje dat we samen zetten is winst. Kurken, plastic dopjes, statiegeldverpakkingen en frituurvet in afgesloten verpakkingen; je levert het allemaal in bij Liek. Ben jij het kwijt, regelen wij de rest.

Waarom kan ik bij Liek alleen pinnen?

Pinnen is veiliger. Bovendien is er geen gehannes met wisselgeld én pinnen past beter in onze duurzame visie. Pasje even tegen de scanner houden en piep! ‘U heeft betaald’. Leuk om te weten; we zijn bezig om ook onze app geschikt te maken voor betalingen. Prima reden om je cash en je bankpasje te vergeten.

Is Liek 100% biologisch?

Wij doen 100% onze best om 100%biologisch te zijn. Waar we een kans zien, pakken we die meteen. Niet alleen in wat we in de winkel en ons restaurant aanbieden, maar ook in de keten. Wij gevende boeren en telers waar we mee samenwerken de tijd en ruimte om producten te maken die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke oorsprong staan. Zodat jij het beste krijgt wat er is. Eten gaat over het voeden van je lichaam en over smaak,niet over zoveel mogelijk voor zomin mogelijk geld. Dus goed voor je lijf, goed voor elkaar en goed voor de planeet.

Onze app heeft veel voeten in aarde. Inmiddels zitten we in pre launch fase....
Nog heel even geduld...

Onze app zit boordevol inspiratie, recepten, voordeeltjes en andere verantwoorde verrassingen. Eerlijk is (h)eerlijk, daar ga je geen spijt van krijgen! Schrijf je nu in en we sturen je als eerst een update als we live zijn (en een cadeautje natuurlijk).

Super leuk. Dank voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.