May 12, 2022

Goud- en groen eerlijk

3 min

May 12, 2022

Goud- en groen eerlijk

3 min

Goud- en groen eerlijk

Een winkel met eerlijke producten, tegen eerlijke prijzen. Oervoeding waar de herkomst van traceerbaar is. Als ik binnenkom en om heen kijk dan wordt ik direct blij. Ik voel de sfeer, dit is echt. Mooie tomaten, prachtige snijbieten, winterpostelijn en, knolselderij, appels, peren, pompoenen en champignons liggen uitgestald in kratjes. Er is informatie over de herkomst terug te vinden in de applicatie die speciaal voor Liek in ontwikkeling is en altijd zal blijven. Bij Liek gaan we met de tijd mee. We gebruiken slimme technologie om kennis te delen, jouw shop experience te vergemakkelijken, kennis te delen en jou met recepten te inspireren. De informatieborden door de winkel heen, laten zien welke producten er in welk seizoen zijn. Het personeel vertelt wat je van die producten kan maken. Bij Liek raak je geïnspireerd.

Ik ben Liek, Angelique Wijnen. Een bewuste bourgondiër met een passionele drang om gezond eten toegankelijk te maken.

Een vitaal en eerlijk bestaan voor zoveel mogelijk mensen, dieren en de aarde. Ik heb mijn lijf leren voeden in plaats van vullen. Ik heb kennis vergaard over korte ketens, lokale producten, functies van voeding en dat gezond eten helemaal niet grijs of muf hoeft te zijn, maar juist heel ruig en smakelijk. Dat wil ik delen. Delen met in eerste instantie de weloverwogen Eindhovenaar die maar wat graag gezonder en bewuster zou willen eten, maar simpelweg de handvatten daar nog niet voor heeft. Daarnaast ben ik een mensen mens, energiek en een perfectionistische kletsmajoor die intens kan genieten van sociale momenten met lekker gezond eten.

Zullen we ons rondje in Bij Liek even afmaken?

Minder producten per soort, maar des te meer voedingswaarde per product.
Kijk! Daar ligt de bak met tomaten die een tikkeltje overrijp zijn. Deze mogen voor de helft van de prijs mee. Geeft een geweldige smaak aan de soep tegen een nog vriendelijkere prijs. Of zal ik gewoon de door Liek bereidde soep meenemen, dan heb ik het makkelijk vanavond.  De grote tonnen met volkorenspeltmeel, boekweit, bloem, noten, pitten, zaden, gedroogde peulvruchten staan klaar om leeggeschept te worden. Ik kijk mijn ogen uit, wat een keuze. Genoeg om weken mee te variëren en ik pak enkel wat ik nodig heb. Geen etiketten meer checken, dat scheelt tijd.

De geur van brood komt dichterbij.

Daar liggen heerlijke robuuste, ambachtelijk gebakken zuurdesem maar ook heerlijke robuuste stokbroden. En kijk daar, die mooie donkere olijven. Oh deze zijn afkomstig van een biologische olijvenboerderij uit Spanje, die al decennia lang op ambachtelijke wijze gerund. Ze drijven in de grote weckpotten wachtend om geschept te worden. Geurende kazen geproduceerd door biologische/duurzame boeren veelal uit Nederland. Wat leuk! Ik laat me adviseren voor een kaasplankje. Maar daar hoort natuurlijk een biologische rode wijn bij. Een wijn met karakter, komend van een druivenrank die haar stinkende best heeft moeten doen om te groeien en zichzelf heeft moeten beschermen, zonder pesticiden of hulpmiddelen. Zo’n rode wijn waar je niet alleen van kan genieten, maar die ook nog iets toevoegt aan je lichaam. Rode wijn check!

Ay de koffie is thuis op?! Liek got your back

Koffie uit Columbia, waarbij de boer met naam wordt genoemd. Het verhaal van de koffie-ondernemer en de reis wordt met me gedeeld. En wat leuk, het restproduct is ook door Liek ingekocht. Daar kun je super gezonde limonade van maken. Deze koffie zal beter smaken, nu ik er meer over weet. En als ik daar dan ook nog eens dat lekker stukje pure biologische chocolade bij kan eten wat me daar zo toeroept... Een chocolade waarbij ik, als ik mijn ogen sluit niet alleen geniet van de smaak, maar ik me ook nog eens betrokken voel ook omdat ik weet dat door aanschaf een gemeenschap zichzelf kan onderhouden. Dan wordt ik niet alleen verleid maar ook betrokken. Heerlijk gevoel, ook ik draag bij aan een beter leven. Hier is het fijn om boodschappen te doen, te leren over de producten, te weten waar het vandaan komt, een praatje te maken of advies te vragen aan de gedreven medewerkers.

Leuk Liek, maar ik heb natuurlijk niet altijd zoveel tijd om alles te scheppen zeg ik tegen een van de medewerkers. “oh, maar wist je al dat we een app hebben waarop je de bestelling voor 14 uur aan ons kan doorgeven voor die dag of voor meerdere dagen vooruit. En als je wil dan komen we het ook nog voor je thuis brengen. Maar koken kan ik niet, dus dat mag je zelf doen. Haha! En als jij ook niet kan koken, dan neem je gewoon een Liek pakket of nog makkelijker een afhaalmaaltijd. Of je prikt gezellig een vorkje mee.”  Hier word ik echt blij van. Ik draag bij aan het milieu, kan gezonder eten en als het even niet uitkomt wordt het ook nog voor me klaargezet. Ik wil hier even van genieten. “Waar heb je zin in? Een espresso, kruidenthee, of een infusion water uit de tap,  met of zonder prik of liever een icetea gemaakt van restfruit? En wil je er iets lekkers bij? Wat zeg je? Vegagebak?  Ja hoor dat hebben we ook. Ik wijs je even de weg naar de vega proof gebakjes afkomstig van een Eindhovens patissier en daar liggen ook de gebakken koekjes van onze eigen bakker.
Graag gedaan! En tot snel!”

“Thoughts become things. If you see it in your mind, you will hold it in your hand.” Bob Proctor

Event @Liek

No items found.

Onze app heeft veel voeten in aarde. Inmiddels zitten we in pre launch fase....
Nog heel even geduld...

Onze app zit boordevol inspiratie, recepten, voordeeltjes en andere verantwoorde verrassingen. Eerlijk is (h)eerlijk, daar ga je geen spijt van krijgen! Schrijf je nu in en we sturen je als eerst een update als we live zijn (en een cadeautje natuurlijk).

Super leuk. Dank voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.