July 8, 2021

Lieks Proefkeuken zoekt creatieve kok

July 8, 2021

Lieks Proefkeuken zoekt creatieve kok

Bij Liek is er aandacht voor eten, de planeet en bovenal voor elkaar.

Dit geldt voor de winkel, maar ook zeker in het restaurant, Lieks proefkeuken. Liek staat met beide benen op de grond én midden in het leven. Ze haalt de bekende drempels van gezond eten weg. Het hoeft niet duur, moeilijk of tijdrovend te zijn. Iedereen wil ‘gewoon’ genieten van al het lekkers dat de wereld ons te bieden heeft. Liek weet hoe "van eten genieten" kan samengaan met een duurzame visie op de toekomst.

Bewust en eerlijke eten toegankelijk maken voor iedereen dat is Lieks streven.

En dat hoeft niet in een muf, geitenwollen-jasje. Dat mag ludiek, uniek, vol overgave en bovenal met veel gastvrijheid. Alles draait om lokaal, gezond en lekker eten. Wij koken alleen met producten die ook in de winkel te vinden zijn. Kakelvers, less waste, more taste! Het menu wisselt dan ook dagelijks, dat maakt werken Bij Liek uniek, divers en spannend... En daar moet je natuurlijk wel tegen kunnen, Liek heeft heus structuur en een helder doel voor ogen, maar geen dag is hetzelfde.

Liek is per direct op zoek naar een kok met affiniteit voor plantaardig koken.

Bij ons draait alles om goed eten. Wij koken alleen met producten die je bij ons in de winkel vindt. Onze kaart volgt het seizoen met zoveel mogelijk verse producten, lekker uit de buurt. Zijn we gek op. Verspilling is trouwens een no go bij Liek. Dat helpt ons bij het bedenken van verrassende oplossingen. Kijk niet raar op als dat groentecakeje van de ontbijtkaart, gekleed in een ander jasje ook zijn opwachting maakt op de borrelplank(en). We koken met wat de markt en de dag ons brengt. Bovendien staan groenten centraal bij Liek. Daarnaast bieden we voor ieder wat wils. Onze menukaart biedt voor zowel vegan, vegetariër of de flexitarier voldoende keuze.

Ben jij die kok die graag in een jong bruisend, blurred concept van vers(super)markt en proefkeuken wil komen koken. Wij inspireren jou, maar wij willen ook geïnspireerd worden dóór jou. Je kunt je creativiteit laten zien in deze circulaire open keuken.

Ontbijt, lunch, diner, borrel en take away, maar wel met fijne openingstijden die nog genoeg mogelijkheden overlaten voor een fijn sociaal leven. Gaat jouw foodie hart al sneller kloppen? Dan wil je vast weten wat wij je concreet kunnen bieden.

Wat bieden wij jou:

 • 32 uur per week.
 • Een bruisende omgeving met veel ruimte voor ontwikkeling. Food Inspirations, productkennis, workshops, bezoek aan lokale leveranciers.
 • Werken met lokale, biologische producten.
 • Een steentje bijdragen een het reduceren van voedselverspilling en duurzaamheid.
 • Marktconform salaris.
 • Meedenken!

Vereiste

 • Zelfstandigheid en ambitie.
 • Flexibile instelling
 • Zelfstandig en leergierig
 • Ervaring met de plantaardige keuken
 • Snel beschikbaar, bij voorkeur start 1 augustus.

Ben jij die handson kok met een grote creativiteit. Heb je passie voor lokaal, onbewerkte pure producten. Dan zoekt Liek jou!

Solliciteren kan via hallo@bijliek.nl wij ontvangen graag een CV  en een motivatiebrief. Je mag deze richten aan Angelique Wijnen.

Event @Liek

Onze app heeft veel voeten in aarde. Maar hij is er echt bijna.... Hopelijk nog voor het 1 jarig bestaan.

Onze app zit boordevol inspiratie, recepten, voordeeltjes en andere verantwoorde verrassingen. Eerlijk is (h)eerlijk, daar ga je geen spijt van krijgen! Schrijf je nu in en we sturen je als eerst een update als we live zijn (en een cadeautje natuurlijk).

Super leuk. Dank voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.