Mix alle ingredienten en top af met ijsbokjes.
Mix alle ingredienten door elkaar en vul af met ijsblokjes.
Garneer de mocktail met een plakje sinaasappel en limoen en een schijfje chili.
- Vet de maïskolven in met het kokosvet
- Marineer de maiskolven met de knoflooksletten
- BBQ!
- Snijd de watermeloen in plakken
- BBQ de watermeloen!
- Snijd de munt fijn
- Hak de amandelen
- Snijd de Duo Classique in kleine blokjes
- Ontpit de olijven
- Meng alles door elkaar
- Maak op smaak met zout en peper
- Mix de olie, mosterd, limoen, knoflook en sojamelk in een kom met de staafmixer
- Voeg langzaam de zonnebloemolie toe totdat je de gewenste structuur hebt bereikt
- Maak op smaak met zout en peper
- Meng de zonnebloemolie met de tamari
- Pel de uien en snijd deze in vier delen
- Pers de knoflook en mix deze met de overige kruiden
- Marineer de portobello’s eerst in het oliemengsel en daarna in het kruidenmegsel
- BBQ!
- Mix alle ingrediënten met de staafmixer door elkaar!
- Snijd de aubergines in de lengte door
- Mix de overige ingrediënten door elkaar en marineer de aubergines
- Maak op smaak met zout en peper
- BBQ!
- Meng alles ingrediënten door elkaar in een pannetje en verwarm tot gewenste dikte.
- Maak op smaak met zout en peper
- Snijd de rode spitskool in de lengte in dunne plakken
- Marineer de steaks met olijfolie en kruiden
- BBQ!
Laat de kikkererwten uitlekken
Meng de kikkererwten met de olie, het zout en de knoflooksletten kruiden.
Rooster de kikkererwten in de oven op 200 graden tot goudbruin.
Snijdt de groente in blokjes van ruim 1 cm3 en doe deze in een kom of pot.
Maak zoetzuur in een pan.
Breng het zoetzuur aan de kook.
Giet het zoetzuur over de groente blokjes, zodat deze onder staan.
Minimaal 8 uur laten staan.
De koolrabi dik schillen en in 1 cm dikke staafjes snijden.
In een pan weinig water met zout aan de kook brengen en hierin de koolrabi 20 minuten koken.
De koolrabi afgieten.
Intussen een ovenschotel invetten.
In een steelpan 2 dl. water aan de kook brengen en hierin het bouillontablet oplossen.
In een kopje de bloem met 4 eetl. koud water gladroeren.
Al roerende de bouillon toevoegen en blijven roeren tot de saus gebonden is.
Voeg kerriepoeder, paprikapoeder, tabasco en kaas toe.
Giet de saus over de koolrabi in de ovenschotel.
De oven voorverwarmen op 225°C of gasstand 5-6.
In het midden van de oven in ± 15 min. door en door heet laten worden.
Kook de nierbonen in +- 45 gaar in gezoutenwater. Fruit de groenten aan met de ui, rodepeper en paprika. Voeg hieraan 1 eetlepelkruidenmix toe en genoeg tomatensaus om hetnet plakkend te maken.
Voeg aan de mix de mais, nierbonen en blokjestofu toe en verhit deze nog eens, voeg eventueelnog zout en peper toe.
Smeer de wrap in met zure room of yoghurt enleg daarop de geraspte kaas en het groenten-mengsel. Top dit af met grof gesnedenkoriander en rol dicht tot een burrito. Serveerdit naar wens met chillidip/pikante tomatensaus,zure room/yoghurt en eventueel quacamole.Friszure pickles z n er ook heerl k b .
Maak een suikerrandje door je (wijn)glas eerst in water te dompelen en daarna in de suiker.
Voeg alle ingrediënten toe in je glas en roer goed.
Voeg ijsblokjes toe en garneer af met basilicum.
De spinazie in blender doen tot gladde massa eventueel met wat (karne)melk.
Meng in een kom de bloem met ei, melk, zout,suiker en bakpoeder en voeg hier ook het spinazie mengsel door.
Bak de pancakes in een koekenpan met wat kokosolie om en om goudbruin.
Wil je rode biet, wortel of pompoen gebruiken werk dan hetzelfde maar gaar deze Groenten eerst door ze te poffen of te koken.
Kook de zoete aardappel geheel gaar in water en pureer deze in een blender.
Breng de kokosolie op temperatuur als zachte boter.
Klop het ei (aquafaba) op in een vetvrije kom tot een mooie schuimige massa.
Voeg hieraan het boekweitmeel toe en de zachte roomboter (of kokosolie).
Spatel dan ook de aardappelcreme erdoor samen met snufje zout en kaneel.
Meng ook de noten erdoor en vul af in cakevorm of in kleine vormpjes.
Afhankelijk van de maat gaar bakken in een oven van 160C in ongeveer 12 minuten in kleine vormen.
Schil en rasp de rode biet.
Snipper de rode uit. Snij de basilicum fijn en brokkel de feta.
Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar en kneed hier 2 burgers van.
Laat de burgers 15 minuten staan en bak ze vervolgens op laag vuur. Easy peasy!!!
Serveer het op een volkorenbrood met daarop (basilicum)mayonaise, tomaat en rode uienringen.
Nog wat wortelfrietjes on the side.