Zelf gezond koken, maar dan anders

Check onze recepten Top 3! De lekkerste smaakbommetjes voor in je eigen keuken. Eet smakelijk en graag gedaan!
Liek's nr. 16

Komkommertijd

Ingrediënten

20 ml vlierbloesemsiroop van Belvoir

100 ml appelsap van Pajottenlander

150 ml KRNWTR bruis

½ limoen

Aanvullen met: ijsblokjes

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Mix alle ingredienten en top af met ijsbokjes.

No items found.
Liek's nr. 15

Oranje boven!

Mocktail
15 minuten
1

Ingrediënten

20 ml  zoete aardappel - tonkaboon siroop van LEF

50 ml wortelsap van Pajottenlander

60 ml verse sinaasappelsap

150 ml KRNWTR bruis

Aanvullen met: ijsblokjes

Garnering: schijfje sinaasappel, schijfje limoen, plakje chili

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Mix alle ingredienten door elkaar en vul af met ijsblokjes.

Garneer de mocktail met een plakje sinaasappel en limoen en een schijfje chili.

No items found.
Liek's nr. 17

Gegrilde mais

Bijgerecht
30 minuten
2

Ingrediënten

2 maiskolven
2 el kokosvet
2 el knoflooksletten

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Vet de maïskolven in met het kokosvet
- Marineer de maiskolven met de knoflooksletten
- BBQ!

No items found.
Liek's nr. 14

Watermeloen salade

Bijgerecht
30 minuten
4

Ingrediënten

1 watermeloen
½ zakje munt
50 gram amandelen
½ potje sinaasappel kaneel olijven
2 takken malabar spinazie
1 pakje Duo Classique
Zout
Peper

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Snijd de watermeloen in plakken
- BBQ de watermeloen!
- Snijd de munt fijn
- Hak de amandelen
- Snijd de Duo Classique in kleine blokjes
- Ontpit de olijven
- Meng alles door elkaar
- Maak op smaak met zout en peper

No items found.
Liek's nr. 12

Vegan aioli

Saus
15 minuten

Ingrediënten

100 ml sojamelk
2 tenen knoflook
1 tl mosterd (Willicroft)
½ limoen
200 - 300 ml zonnebloemolie (De nieuwe band)
Zout
Peper

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Mix de olie, mosterd, limoen, knoflook en sojamelk in een kom met de staafmixer
- Voeg langzaam de zonnebloemolie toe totdat je de gewenste structuur hebt bereikt
- Maak op smaak met zout en peper

No items found.
Liek's nr. 11

Sticky mushroom

Bijgerecht
30 minuten

Ingrediënten

6 portobello’s
2 rode uien
125 ml zonnebloemolie (De nieuwe band)
2 tl tamari (Yakso)
2 tl mosterd zaad
2 tl knoflookpoeder
2 tenen knoflook
2 tl bruine kokosbloesemsuiker
2 tl himalaya zout
2 tl verse tijm
2 tl dille

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Meng de zonnebloemolie met de tamari
- Pel de uien en snijd deze in vier delen
- Pers de knoflook en mix deze met de overige kruiden
- Marineer de portobello’s eerst in het oliemengsel en daarna in het kruidenmegsel
- BBQ!

No items found.
Liek's nr. 10

Vegan pesto

15 minuten
4

Ingrediënten

1 zakje peterselie
½ limoen
1 teen knoflook
1 zakje this is not vegan parmezaan
120 gram hazelnoten
60 ml Griekse olijfolie

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Mix alle ingrediënten met de staafmixer door elkaar!

No items found.
Liek's nr. 13

Gegrilde aubergine

Bijgerecht
20 minuten
4

Ingrediënten

2 aubergines
1 tl kerrie pittig
Rasp van 1 sinaasappel
50 ml griekse olijfolie
Zout
Peper

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Snijd de aubergines in de lengte door
- Mix de overige ingrediënten door elkaar en marineer de aubergines
- Maak op smaak met zout en peper
- BBQ!

No items found.
Liek's nr. 9

BBQ saus

bijgerecht
20 minuten
4

Ingrediënten

100 gram tomatenketchup (La bio idea)
50 gram bier (Liek’s meel ale)
50 gram guarana cola (Biozisch)
30 gram bruine kokosbloesem suiker (De nieuwe band)
20 gram ahornsiroop (Horizon)
20 gram scherpe mosterd (Willycroft)
25 gram witte wijn azijn (Guerzoni)
1 tl tamari (Yakso)
1 tl knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
zout
peper

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Meng alles ingrediënten door elkaar in een pannetje en verwarm tot gewenste dikte.
- Maak op smaak met zout en peper

No items found.
Liek's nr. 8

Rode kool Steak

20 minuten
4

Ingrediënten

- Scheutje Griekse olijfolie
- 2 el marineer je gek kruiden
- 1 rode spitskool

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

- Snijd de rode spitskool in de lengte in dunne plakken
- Marineer de steaks met olijfolie en kruiden
- BBQ!

No items found.
Liek's nr. 7

Geroosterde kikkererwten

20 minuten
4

Ingrediënten

- 1 blik kikkererwten
- 2 el knoflooksletten kruiden van Green Gypsy
- scheutje olie
- snufje zout

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Laat de kikkererwten uitlekken
Meng de kikkererwten met de olie, het zout en de knoflooksletten kruiden.
Rooster de kikkererwten in de oven op 200 graden tot goudbruin.

No items found.
Liek's nr. 7

Groente op zoetzuur

Ingrediënten



- Groente naar keuze; bijvoorbeeld romenesco, bloemkool, brocolli, koolrabi of rode biet

- 100 cc water


- 90 cc natuurazijn


- 90 gram suiker


- beetje kruiden, zoals kurkuma, mosterdzaad, selderijzaad, steranijs, laurier

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Snijdt de groente in blokjes van ruim 1 cm3 en doe deze in een kom of pot.
Maak zoetzuur in een pan.
Breng het zoetzuur aan de kook.

Giet het zoetzuur over de groente blokjes, zodat deze onder staan.
Minimaal 8 uur laten staan.

No items found.
Liek's nr. 6

Koolrabi met kaas uit de oven

Ingrediënten

750 gram koolrabi
Beetje zout
1 vleesbouillontablet,
2 eetlepels bloem,
1 theelepel kerriepoeder,
kleine theelepel paprikapoeder
1 druppel tabasco,
100 g geraspte oude kaas.

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

De koolrabi dik schillen en in 1 cm dikke staafjes snijden.
In een pan weinig water met zout aan de kook brengen en hierin de koolrabi 20 minuten koken.
De koolrabi afgieten.
Intussen een ovenschotel invetten.
In een steelpan 2 dl. water aan de kook brengen en hierin het bouillontablet oplossen.
In een kopje de bloem met 4 eetl. koud water gladroeren.
Al roerende de bouillon toevoegen en blijven roeren tot de saus gebonden is.
Voeg kerriepoeder, paprikapoeder, tabasco en kaas toe.
Giet de saus over de koolrabi in de ovenschotel.
De oven voorverwarmen op 225°C of gasstand 5-6.
In het midden van de oven in ± 15 min. door en door heet laten worden.

No items found.
Liek's nr. 5

Vegan Buritto

4

Ingrediënten

4 tot 6 spelt wraps
400 gram nierbonen geweekt (12 uur)
350 gram maiskorrels gekookt
2 rode ui
1 rode paprika
1/2 rode peper
200 gram (gerookte) tofu
1/4 koriander
500 gram seizoensgroenten gesnedenTomatensaus
Ol folie
Peper en zout
Green gipsy mix hoer op de grill kruidenmix

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Kook de nierbonen in +- 45 gaar in gezoutenwater. Fruit de groenten aan met de ui, rodepeper en paprika. Voeg hieraan 1 eetlepelkruidenmix toe en genoeg tomatensaus om hetnet plakkend te maken.

Voeg aan de mix de mais, nierbonen en blokjestofu toe en verhit deze nog eens, voeg eventueelnog zout en peper toe.
Smeer de wrap in met zure room of yoghurt enleg daarop de geraspte kaas en het groenten-mengsel. Top dit af met grof gesnedenkoriander en rol dicht tot een burrito. Serveerdit naar wens met chillidip/pikante tomatensaus,zure room/yoghurt en eventueel quacamole.Friszure pickles z n er ook heerl k b .

No items found.
Liek's nr. 4

Gin(ger)tonic

drinken
15 minuten
1

Ingrediënten

1 tak basilicum
50 ml gingerbeer van Belvoir
50 ml grapefruitsap van Pajotterlander
100 ml tonicwater van Naturfrisk
Ijsblokjes
Ganering: suiker, basilicum, water

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Maak een suikerrandje door je (wijn)glas eerst in water te dompelen en daarna in de suiker.
Voeg alle ingrediënten toe in je glas en roer goed.
Voeg ijsblokjes toe en garneer af met basilicum.


No items found.
Liek's nr. 1

Spinazie Pancakes

Gezonde monsterpannenkoekjes
ontbijt - lunch - diner
1-2

Ingrediënten

2 eieren
325 ml (karne)melk/sojamelk
250 gr speltbloem/boekweit /volkoren
Snufje zout
1 ½ el bakpoeder
Snufje palmsuiker
30 gr kokosolie
1 grote hand spinazie gewassen(130 gram)

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

De spinazie in blender doen tot gladde massa eventueel met wat (karne)melk.
Meng in een kom de bloem met ei, melk, zout,suiker en bakpoeder en voeg hier ook het spinazie mengsel door.
Bak de pancakes in een koekenpan met wat kokosolie om en om goudbruin.
Wil je rode biet, wortel of pompoen gebruiken werk dan hetzelfde maar gaar deze Groenten eerst door ze te poffen of te koken.

No items found.
Liek's nr. 2

Zoete Aardappel met Pecannoten (6 cakejes)

Zoete aardappelcake met pecannoten (6 cakejes)
Bijgerecht - lunch - ontbijt
20 minuten + 12 minuten oven
6 personen

Ingrediënten

1 ei (of voor vegan 3 eetlepels kikkererwtenvocht(aquafaba)
50 gram roomboter (of voor vegan kokosolie)
30 gram pecannoten gehakt
60 gram boekweitmeel
140 gram zoete aardappel geschild
Mespunt Baking soda
Theelepel Citroensap

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Kook de zoete aardappel geheel gaar in water en pureer deze in een blender.
Breng de kokosolie op temperatuur als zachte boter.
Klop het ei (aquafaba) op in een vetvrije kom tot een mooie schuimige massa.
Voeg hieraan het boekweitmeel toe en de zachte roomboter (of kokosolie).
Spatel dan ook de aardappelcreme erdoor samen met snufje zout en kaneel.
Meng ook de noten erdoor en vul af in cakevorm of in kleine vormpjes.
Afhankelijk van de maat gaar bakken in een oven van 160C in ongeveer 12 minuten in kleine vormen.



No items found.
Liek's nr. 3

Rode Bieten Burger

Easy Peasy Rode Bieten burger
Hoofdgerechten
30 minuten voorbereiding + 10 minuten bakken
2 Personen

Ingrediënten

1 grote rode biet⁠
1 ei⁠
3 eetlepels havermout⁠
1/4 rode ui⁠
5 blaadjes basilicum⁠
70 gram feta⁠

Wil je meer recepten bekijken?
Schrijf je in voor de app
This is some text inside of a div block.

Bereiding

Schil en rasp de rode biet.
Snipper de rode uit. Snij de basilicum fijn en brokkel de feta.
Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar en kneed hier 2 burgers van.
Laat de burgers 15 minuten staan en bak ze vervolgens op laag vuur. Easy peasy!!!⁠
Serveer het op een volkorenbrood met daarop (basilicum)mayonaise, tomaat en rode uienringen.
Nog wat wortelfrietjes on the side.

No items found.

Een gratis cadeautje van Liek voor iedereen die onze app downloadt!

Onze app zit boordevol inspiratie, recepten, voordeeltjes en andere verantwoorde verrassingen. Eerlijk is (h)eerlijk, daar ga je geen spijt van krijgen! Schrijf je nu in en we sturen je als eerst een update als we live zijn (en een cadeautje natuurlijk).

Super leuk. Dank voor je inschrijving!
Oops! Something went wrong while submitting the form.